Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat

de adasev12 in Curcan, 4 Iun 2012 | 9815 vizualizari

 

bun si ca pranz si ca cina

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de curcan
  • o cescuta de orez
  • 1 morcov
  • o tija de telina
  • marar verde
  • curry
  • sare., vegeta
  • ulei de masline
  • condimente pt carne
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat:

Carnea de curcan se spala si se pune intr-o oala la pe foc. Cand da in clocot se spumeaza bine, apoi se pune sare si se mai lasa vreo 10 minute la fiert. Se scoate apoi pe o farfurie, se portioneaza si se pune intr-o tigaie cu ulei de masline, se presara cu condimente pt carne, se pune jumatate de tija de telina si un catel de usturoi si putina zeama in care a fiert. Se lasa sa se faca inabusit, sub capac, la foc mic, la nevoie mai adaugam zeama de carne. Cine doreste mai picant se poate adauga si putin praf de ardei iute.

O cescuta de orez se pune la fiert cu 3 cescute de apa, se sareaza si se adauga cand da in clocot, morcovul taiat cubulete si cealalta jumatate de telina. Se lasa pana se absoarbe complet apa. S[re sfarsit, cu vreo 5 minute inainte, se adauga curry dupa gust, si cateva frunze de marar maruntite. Se mai pune si putina vegeta,.

Se serveste cu o salata verde alaturi. Foarte buna!

TIPS-URI

1

eu, de obicei cand gatesc carne, si cea pt felul II, intai o pun la foc cu apa, asa o spumez bine, si o las si putin sa se patrunda, apoi o gatesc dupa cum doresc

2

astfel, apa in care am fiert partial carnea, o pot folosi la alte preparate, fiind mai gustoasa decat apa pura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adasev12 1

05.06.2012, 12:45

mamaie, ms
alinutzika....
bubu...
gurita_ta....ms %3

adasev12 1

05.06.2012, 12:58

maria, iri, va multumesc fetelor

dia, grazia cara! si tu arati f bine

mihaelar63 1

06.06.2012, 17:04

Bun si pentru pici si pentru... bunici

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut